Lions Quest kouluttaa kasvattajia elämisentaitojen opettamiseen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lyhytvideo Jonista kertoo nuoresta, joka on vaarassa syrjäytyä. Luokka elää elämäänsä, ja Joni käpertyy omaan nurkkaansa. Elämisen taitoihin ohjaava Lions Quest tuo kuitenkin tilanteeseen apua ja osaamista.


Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria, jotka ovat syrjäytyneet tai ovat vaarassa syrjäytyä. Lionsklubit tekevät arvokasta palvelutyötä tukemalla nuorison kasvamista tasapainoisiksi yhteiskunnan jäseniksi.
 
Apuvälineenä tähän on kahden päivän mittainen tiivis, toiminnallinen Lions Quest -koulutus. Ohjelman avulla annetaan kasvattajille, kuten opettajille, varhaiskasvattajille ja nuorisotyöntekijöille välineet opettaa lapsille ja nuorille elämisentaitoja.


Lions Quest on ollut Suomessa käytössä jo yli 20 vuotta. Sinä aikana on koulutettu runsaat 17.000 kasvattajaa. Myös D-piirin alueella järjestetään Quest-koulutuksia.
 
Videon on ideoinut Quest-koordinaattori Ulla Sirviö-Hyttisen vetämä työryhmä. Sen on toteuttanut Henri Valkeinen ja musiikki on Hannu Alan. Video palkittiin äskettäin opetusalan seminaarissa.