Leijonat piirikokoustivat Hirvensalmella

Elomaan koulun lippusalossa liehui Suomen lippu, kun Lions 107 D-piirin klubien edustajat kokoontuivat pitämään piirikokoustaan Hirvensalmelle.

Piirikokoushan pidetään aina istuvan piirikuvernöörin, tällä kertaa Matti Kirveen klubin kotipaikkakunnalla, nyt jo toista kertaa Hirvensalmella. Aiemmin tuo kokous oli 2002 huhtikuussa myös Elomaan koulun silloin uusituissa tiloissa.

Hirvensalmen Maa- ja Kotitalousnaiset hoitivat totutulla ammattitaidollaan kokousväen kahvituksen ja lounastarjoilut, muutoin Lions Club Hirvensalmi isännöi tapahtumaa kaikkine valmisteluineen ja järjestelyineen Hirvensalmen kunnan myötävaikutuksella.

Piirikokousvaiheessa käsiteltiin normaalit vuosikokoukselle kuuluvat asiat sekä äänestettiin tulevista kuvernööreistä. Piirikuvernööriehdokkaaksi valittiin Markku Kivisaari Lc Mäntyharjusta, 1. varapiirikuvernööriksi Maire Vierikko Lc Mikkeli/ Naisvuoresta ja 2. varapiirikuvernööriksi Kyösti Skippari LC Kouvola/ Hansasta. Rakentavaa keskustelua syntyi tulevan kauden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, joihin tuli pieniä täsmennyksiä ja korjauksia.

Paikalla oli edustettuna 39 klubia piirin 68 klubista, mikä tuntuu varsin vähäiseltä, kun muistetaan piirikokouksen olevan suorastaan klubien velvollisuus osallistumiseen.

Seuralaisohjelmassa tutustuttiin - kylläkin varsin pienellä joukolla - opastetusti Puulan Manuelliin ja vilkaistiin pikaisesti Kartano Hotelli Satulinnan kuuluisaksi tullutta ”Vain elämää” kuvauspaikkaa sekä vierailtiin Kissakosken tehdasmiljöönalueella.

Piirijuhlaa vietettiin hyvin maistuneen lounaan jälkeen iltapäivän alulla liikuntasalissa.

Ohjelma muodostui Suomen lipun saapumisesta saliin ja poisnukkuneiden muistamisesta.

Lc Hirvensalmen tervehdyksen ja klubi katsauksen toi presidentti Ari Närhi.

Seppelpartio lähetettiin saatesanoin Narvan marssin sävelin Sankarimuistomerkille.

Musiikista juhlassa vastasi Elomaan koulun oppilaat, pianoesityksin Suvi Hämäläinen ja Aleksandra Viljakainen sekä esilaulajina toimineet Iiris Ahvenranta, Henna Hartonen ja Nuppu Kähärä musiikinopettaja, tilaisuudessa säestäjänä toimineen Kristiina Pietilän opastuksella.

Kunnan tervehdyksessä kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Liukkonen totesi Hirvensalmen talouden vankkumattomuuden sekä kertasi suoritettujen galluptutkimusten kuntaa positiivisesti myötäileviä tuloksia.

Ministeri Iiro Viinasen juhlapuhe käsitteli Suomen turvetuotantoa ja sen aiheuttamia vahinkoja ympäristöllemme. Ministeri mainitsi mm ”Yhtenä esimerkkinä turvetuotannon aikaansaannoksista mainitsen Siikaveden, Puulaveden pohjoispäässä. Järven, joka sijaitsee turvesuon alapuolella ja jokiyhteydessä siihen. Järvi oli aiemmin tunnettu hienoista hiekkarannoistaan. Nyt näky on tyrmistyttävä. Veden juomista ei voi ajatellakaan. Kun vettä ottaa järvestä lasiinsa, se on tiettyinä aikoina sameaa törkyä. Hiekkarannoista ei ole tietoakaan.

Uimaankaan ei voi mennä, sillä iho on uinnin jälkeen limaisen turvemössön peittämä. Järvessä ei ole puhtaampaa vettä itsensä huuhtelemiseksi. Pitäisikö ns puhtaiden järvien maassa uinnin jälkeen mennä kaivolle puhdistautumaan!”

Palkitsemisissa huomioitiin joukko ansioituneita lionia, mm luovutettiin kaksi Melvin Jones-jäsenyyttä Jouko Koskelaiselle Lc Kouvola/ Ritarit ja Jussi Pakariselle Lc Kouvola/ Ritarit.

Palkituista löytyy kooste piirin kotisivuilta.

Juhla päätettiin turvallisin kotimatkan toivotuksin yhteisesti Savolaisen lauluun.

 

Teksti:           Juhani Manninen

Kuvat:           Paavo Mikkonen