Piirikuvernöörin kirje 2/2021-2022

Toimintakausi 2021–2022 on jo hyvässä vauhdissa. Kolme kuukautta on kulunut vierailujen merkeissä. Niitä on kertynytkin jo 17 klubiin, - yhdessä puolisoni Tuijan kanssa on näistä tehty 15:sta vierailua.Syksyn sää on ollut hyvin vaihtelevaa, mutta se ei leijonien toimintaa haittaa. 

Koronan hellittäessä on päästy toimimaan normaalisti ja se näkyy klubien toiminnan aktivisuutena. 

Vierailuilla on ollut erittäin ystävällinen ja lämmin vastaanotto. - Kiitos siitä omasta ja puolisoni puolesta.Klubien kokoontumiset ja osin tavat ovat erilaisia, mutta kokoontumisten periaate on hyvin samanlainen. 

Saman henkisten leijonien kanssa tavataan, keskustellaan oman klubin meneillään olevista ja tulevista panostuksista palvelutyössä. Kaiken kaikkiaan klubeissa on hyvin leijonamaista toimintaa. 

- Ja aina lähdemme pois virkistäytyneenä uusista ajatuksista.Uusia jäseniä on tällä kaudella saatu moneen klubiin ja lähes joka klubikäynnilläni olen jättänyt uuden jäsenen kansion/kansioita klubille, samoin varapiirikuvernöörit ja lohkon puheenjohtajat. Hyvää työtä Leijonat! 

Uuden jäsenen kansioita on myös saatavilla Kouvolan Porukkatalolta, kun ottaa yhteyttä Joukasen TimoonPiirin sivuille on lisätty tietoa liiton jäsentutkimuksesta. Kannattaa käydä katsomassa. -Varsinkin vapaan sanan osuudessa on monta herättävää kommenttia.Kuvernöörineuvosto kokoontui ylimääräiseen kokoukseen etänä 3.10. 

Päätösasiana oli liitossa haettavana olleen Lions 2030-strategiatyöryhmän vetäjän valinta. Määräaikaan mennessä tehtävää haki kolme lionia. 

Strategiatyöryhmän vetäjäksi valittiin lion Antti Forsell LC Helsinki/Finlandia. 

Antilla on laaja ja pitkä kokemus lionstoiminnasta, niin kansallisella kuin kansainvälisellä sektorilla. Antilla on tunnetusti myös erinomaiset yhteistyö- ja neuvottelutaidot. Piirijakouudistus kytketään osaksi strategiatyötä. Työryhmän tuloksien pohjalta tehdään päätökset Suomen Lions-liiton 70. vuosikokouksessa vuonna 2023 Espoossa. Jotta pystymme parhaalla mahdollisella tavalla vaikuttamaan tulevaan, D-piirin tulee aktivoitua ja saada edustus strategiatyöryhmään.Rauhanjulistekilpailu on suunnattu 11-14-vuotiaille koululaisille. 

Kauden teema on: ”Olemme kaikki yhteydessä toisimme”

Töiden tulee olla viimeistään 15.11.2021 PK Tapio Suokkaalla, 1.VPK Markku Paavolaisella tai 2.VPK Elo Lassilalla. Työt voi toimittaa myös lohkon puheenjohtajille, jotka tuovat työn piirihallituksen kokoukseen 16.11.2021. 

Piirihallitus valitsee kokouksessaan piirin parhaan työn, joka palkitaan keväällä.
KVN-kokouksessa Tahkolla 27.11.2021 valitaan Suomen edustajan työ. Voittanut työ kilpailee muiden Lions maiden töiden kanssa.Kansainvälinen Nuorisotoiminta käynnistyy ja klubit pääsevät vihdoin lähettämään nuoria vaihtoon ja toteuttamaan näin kansainvälistä Leijonatoimintaa parhaimmillaan. 

Nuorisovaihto järjestetään ensi vuonna poikkeuksellisesti vain Euroopan maiden välillä. 

Suomesta voi hakea vaihtoon yli 30 maahan. 

COVID-19: Kaikkien nuorisovaihtoon hakevien nuorten täytyy olla täysin rokotettu. Myös isäntäperheiden tulee olla täysin rokotettu. Koronatilannetta seurataan ja maaliskuussa 2022 tiedotetaan lisää. 

-Nuorisovaihtoon vuonna 2020 valitut nuoret hyväksytään ikänsä puolesta myös v. 2022. 

Suomesta Eurooppaan vaihtoon lähtevien nuorten hakuaika päättyy 15.12.2021.Piirin oma kansainvälinen nuorisoleiri Mikkelissä on työn alla.D-piirin vuosikokous pidetään la 23.4.2022 Luumäellä. 

Kokouksessa valitaan piirillemme kauden 2022–2023 piirikuvernööri, 1. varapiirikuvernööri ja 2. varapiirikuvernööri. Tehtävien hakuaika päättyy 15.1.2022. Hakemukset kannatustodistuksineen toimitetaan piirikuvernööri Tapio Suokkaalle skannattuna sähköpostilla. Myös tehtäviin kiinnostuneita lohkonpuheenjohtajia haetaan sekä nuorisovaihto-johtajaa.Piirilehden ilmoitusmyyntiin on tulossa uusi lomake, joka toimii samalla laskuna mainostajalle. Lomakkeen saamme käyttöömme piirin sivuille marraskuun aikana.KiTeNetKiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen” on valtakunnallinen noin 10-vuotiaille kohdistuva interventio, jossa halutaan ohjata lapsia terveeseen itsensä suojelemiseen ja toisen kunnioittamiseen internetissä. 

Kauden 2021-2022 aikana klubien tehtävänä on olla yhteydessä paikkakuntansa kouluihin ja vanhempainyhdistyksiin projektin tiimoilta, jotta tavoitamme koko ikäryhmän. 

Piirin Quest asiamieheltä Arto Sileniltä saatte lisätietoa asiasta ja materiaalia koulujen vanhempainiltoihin vietäväksi.Arne Ritari -säätiö tukee suomalaista lionismia apurahoilla. Säätiön adresseja käyttämällä edistät Lions toimintaa. Adresseja on myynnissä toimikuntapuheenjohtaja Antti Kokkalalla sekä kuvernööritiimillä. 

Käyttämällä ARS-adresseja ja hankkimalla Lions-ritarin arvoja tuemme kotimaista lions-toimintaa. Säätiön tärkein apurahakohde on klubien palveluaktiviteettien rahoitus, jolloin klubin osuus rahoituksesta on vähintään puolet.LCIF ja Kampanja 100 

Haastamme kaikki klubit mukaan edes pienellä panoksella kampanjan viimeiseen kauteen. Hieno tapa osallistua kampanjaan on esim. Melvin Jones -jäsenyyden hankkiminen klubin ansioituneelle jäsenelle. Me vapaaehtoisjärjestössä emme saa rahallisia bonuksia, vaan ainoa tunnustus ansiokkaasta työstä on kanssaihmisiltämme saama arvostettu huomionosoitus.Pysytään terveinä ja aktiivisina. 

Toimitaan aktiviteeteissa ja omissa tapaamisissa turvallisesti ja esimerkkiä muille näyttäen. Näytetään leijonahenkeä aina kun siihen on mahdollisuus ja pyritään olemaan näkyvillä kaikissa mahdollisissa medioissa. - Mitä enemmän laitat itseäsi likoon hyvän asian puolesta, sitä paremman tuloksen saat työllesi.

Aktiivisin leijonaterveisinPiirikuvernööri Tapio Suokas ja puoliso, lion Tuija

***

Lopuksi vielä LCIF Unto Kiljusen ja minun yhteinen vetoomuksemme kampanja 100 puolesta:LCIF ja Kampanja 100Kampanja 100:n  viimeinen keräyskausi on alkanut. Piirimme tavoite on, että kaikki klubit osallistuvat keräykseen päättämällään summalla. 

Lions-liitto päätti viimeisen keräysvuoden tavoitteeksi 100 USD/jäsen, mutta pienempikin summa on merkityksellinen  avun kohteen saajalle. Eli on loppukirin aika.

Klubien tapahtumissa kauden aikana on hyvä keskustella siitä, miten me lionit, klubina ja lioneina, voimme huomioida ja auttaa avun tarpeessa olevia; esim. maailmassa on 253 milj. sokeaa tai näkövammaista ihmistä, vuoteen 2040 mennessä lähes 650 milj. ihmisen odotetaan sairastuvan diabetekseen, joka ilta yli 800 milj. ihmistä menee nukkumaan nälkäisenä, joka ainut päivä 245 ihmistä kuolee tuhkarokkoon, joka 2.minuutti yksi lapsi saa syöpädiagnoosin


Monen mielestä emme voi tehdä mitään. - Mutta lionit sanovat ”Me palvelemme”. 

Olemme Lions Clubs International säätiö – ainut säätiö, joka voimaannuttaa lionien palvelun maailmanlaajuiselle tasolle – myös meillä Suomessa! 

Yhdessä annamme toivoa ja vaikutamme ihmisten elämään.Toivomme, että jokaisesta piirimme klubista löytyy vähintään yksi ansioitunut lion, joka palkitaan MJF-jäsenyydellä. Myös henkilökohtainen lahjoitus on toivottavaa päättämällänne summalla.  MJF-jäsenlomakkeita täyttöohjeineen  on LCIF:n  nettisivuilla sekä LCIF- koordinaattorilla.

Piirimme klubit, joiden keräysosuus tämän kauden aikana on vähintään 50 USD/jäsen, osallistuvat MJF- jäsen arvontaan; palkintona yksi jäsenyys/piiri.Malliklubin statuksen saa korottamalla keräystavoitetta eli lupauksella kerätä 500 USD/jäsen kolmen vuoden aikana. Keräysaika jatkuu kampanjan virallisen loppumisen 30.6.2022 jälkeenkin kunnes kolme vuotta on täysi sopimuksen allekirjoittamishetkestä. Jäsenmäärä on sopimuksen allekirjoitushetken tilanne. Lukumäärään ei lasketa: etuoikeutetut, ulkojäsenet, kunniajäsenet, liitännäisjäsenet, tukijäsenet.  

Ohjeita malliklubeista löytyy LCIF:n Kampanja 100 nettisivuilta. Laita hakukenttään ”Malliklubit”.Helpoin tapa suorittaa klubin tai henkilökohtainen lahjoitus on netin kautta. Mene nettisivulle www.lionsclubs.org/fi/lahjoitaMaksa luottokortilla – niin menee suoraan ilman pankin kuluja. Saat paluupostissa kuitin ja Kiitoksen!                      Tapio Suokas                                            Unto Kiljunen

                      piirikuvernööri                                         LCIF koordinaattori