Piirikuvernöörin kirje 3/2021-2022

HOU HOU HOU sanoo Santa Claus!Joulu lähestyy ja lionit rientävät kiireisinä joulun ajan aktiviteeteissaan.
Auttamisen tarve on suuri varsinkin lapsiperheissä. Juuri siksi useat klubit ovat toteuttaneet tai toteuttamassa Auta lasta, Auta perhettä -keräyksiä. - Ja saamieni tietojen mukaan varsin hyvällä menestyksellä.
Joulun odotus avaa kaikkien kaupoissa kävijöiden sydämen auttamaan heikompiosaisia.Joulukuun teemana on Palveluhalu ja ihmisläheisyys. Arvot, jotka yhdistävät kaikkia maailman Lions-klubeja. On totta, että antaessaan saa. Palvelevan lionin sydän on lämmin ja hän näkee maailman erilaisena. Osallistumalla palveluaktiviteetteihin, joulutunnelma tulee kuin itsestään. Yhteistyöllä palveluvoimamme laajenee.Lasten Leijonahiihto! Nyt on aika tehdä päätös ja toteuttaa Lasten Leijonahiihto, kun kerrankin on lunta maassa. Tästä on olemassa selkeät ohjeistukset liiton sivuilla. Mitaleita voi hankkia 1,75 €/kpl Leijonatarvikemyynnistä.
Toivon, että tästä lasten hiihto-/ ulkoilutapahtumasta saadaan pysyvä, lapsille iloa tuottava, tilaisuus. Tapahtuman yhteydessä tutustutaan samalla lasten vanhempiin, jotka ovat mahdollisesti potentiaalisia tulevia leijonia.


 ***    ***    ***

RLLI koulutukseen haku on päällä. Piiri on luvannut tukea paria lähtijää kurssimaksun verran. Toivon, että löydämme kehittymään haluavia lioneita piiristämme.

Lue lisää: https://www.lions.fi/koulutus-1/koulutusinstituutit_elli_rlli_alli_fdi_lcip/rlli/rlli-kurssi-2022/


 ***    ***      ***

Kajo on Suomen Partiolaisten kahdeksas Finnjamboree.

 Kajo järjestetään heinäkuussa 2022 Hämeenlinnan Evolla.

  •  Leirille odotetaan yli 15 000 osallistujaa.
  • Kajo järjestetään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.
  • Leiri rahoitetaan osallistumismaksutuloilla ja se tavoittelee nollatulosta.
  • Ainutlaatuinen, kansainvälinen partiokokemus, jossa pääsee tapaamaan partiolaisia ympäri Suomen ja maailman.
  • Finnjamboree on kokemus, jolle jokainen partiolainen pääsee osallistumaan kerran osallistujaikäisenä (12–17 v.)Kuvernöörineuvoston kokouksessa päätettiin suosittaa klubeja tukemaan leirille osallistuvia vähävaraisia lapsia. Leirille osallistuvien partiolaisten on mahdollista hakea stipendiä osallistumismaksuun.

Stipendijärjestelmällä halutaan mahdollistaa osallistuminen kaikille lapsille ja nuorille perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Stipendit myönnetään perheen tulojen ja sosiaalisen tilanteen perusteella. Stipendihakemukset käsittelevä työryhmä koostuu vapaaehtoisista mutta ammattinsa puolesta sosiaali- tai vastaavalla alalla työskentelevistä.


Partiolaisten toiveena on, että Lions klubit tekevät partio.fi -sivulla sitoumuksen valitsemansa suuruisesta avustuksen myöntämisestä stipendeihin (esim. 125, 250 tai 500 euroa). Avustukset myönnetään osana normaalia Partion avustusprosessia huomioiden lahjoittajan erityisehdot.
Klubi voi kohdistaa avustuksen esimerkiksi tietyn kunnan tai postinumeroiden alueelta tuleville hakijoille. Partio raportoi Lions klubeille, monelleko henkilölle avustuksella mahdollistettiin leirikokemus ja paljonko avustusta käytettiin. Lions klubit maksavat kyseisen summan Partiolle vasta sen jälkeen, kun avustus on myönnetty. Partio viestii asiasta valtakunnallisella tasolla.

Oheisen linkin takaa löytyy lisätietoa asiasta piirin sivuilta ja sitoumuslomake mahdollisen oman paikkakunnan nuoren tukemiseen. Asialla on kiire. Aikataulu on 31.12.mennessä.

 https://www.verkkoviestin.fi/d-piiri/toiminta/nuorisotoiminta/klubisi_voi_tukea_partiolaisia/***    ****     ****

Antti Forssellin johtama strategiatyöryhmä aloittelee työtään. Ryhmään ilmoittautui 13 jäsentä ympäri Suomen. Sukupuolijakauma ja ikäjakauma ovat molemmat hyvinkin tasaisia. Samoin Lions-toimintavuosia ryhmäläisillä on takanaan kirjavasti. Alueellisesti henkilöt edustavat hyvin Suomen eri alueita. Ryhmän työn vaiheista saamme kuulla kevään mittaan, ja Kouvolan vuosikokouksessa on väliraportin paikka. Koko strategiatyön on tarkoitus valmistua 2023 vuosikokoukseen mennessä. Odotan innolla, löydetäänkö toimintaamme jotain uutta näkökulmaa, joka samalla auttaisi löytämään uusia lioneita palvelutoimintamme piiriin.
 ***   ***   ***

Palveleva Leijona piirilehden ilmoitusmyyntipohja on julkaistu piirin sivuille. On tärkeää huomata, että lomake toimii samalla laskuna. Erillisiä laskuja ei lähetetä. Myyjien täytyy muistaa kertoa tämä myyntitilanteessa ja muistuttaa myös siitä, että olemme alv-vapaa yleishyödyllinen organisaatio.


Hakemukset 1.ja 2.varapiirikuvernööriksi jätettävä 15.1.2022 mennessä minulle; tapio.suokas@lions.fi osoitteeseen. Mukana tulee olla ehdokkaan suostumus ja klubin kannatustodistus.
***         ***         ***

LCIF-asiaa

Kansainvälinen säätiö LCIF (perustettu 13.6.1968)

Lions klubien kansainvälisen järjestön säätiön tehtävä

Tukea Lions klubien ja yhteistyökumppaneiden tekemää työtä heidän palvellessaan ihmisiä paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, antaen toivoa ja vaikuttaen ihmisten elämään humanitaarisen palvelun ja apurahojen kautta. Se antaa toivoa ja parantaa ihmisten elämää.Vaikutusta yli 50 vuotta. Lions Clubs International Foundation juhlii yli 50 vuotta kestänyttä työtään lionien palveluvoiman kasvattamiseksi ja vaikutusten aikaansaamiseksi. Säätiö, jonka rahoitus koostuu yksinomaan lionien ja yhteiskumppaneiden lahjoituksista, on myöntänyt 1 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta apurahoja yli 13 000 kertaa.Näkö – Estänyt vältettävissä olevan sokeutumisen tekemällä 9,1 miljoonaa kaihileikkausta, ja tarjoamalla hoidon 270 miljoonalle jokisokeuden kärsivälle, sekä kouluttanut yli 3 miljoonaa silmälääkäriä ja terveyden huollontyöntekijää.Nuoriso – Laatinut sosiaalisen ja tunneoppimisen ohjelman, joka on toteutettu erityisesti tätä varten koulutettujen kouluttajien toimesta Lions Quest -ohjelman kautta. Tämä ohjelma on auttanut yli 17 miljoonaa nuorta yli 100 maassa.Hätäapu – Vastannut luonnon katastrofien ja muiden hätätilanteiden uhrien tarpeisiin välittömän ja pitkän aikavälin avustuksella, yli 127 miljoonan dollarin edestä.Humanitaariset ohjelmat – Miljoonia avun saaneita, kaikissa ikäluokissa ja yhteiskunnan ryhmissä, joille on järjestetty pääsy kouluun, teknologisiin resursseihin, terveydenhuoltoon, turvallisiin leikkipaikkoihin ja moniin muihin elämän laatua parantaviin palveluihin.Huom! Kahdeksan perättäistä neljän tähden arviointia Charity Navigatorissa todistavat LCIF:n vaikutusta, tehokkuutta ja toiminnan läpinäkyvyyttä.

Yksinomaan Suomessa LCIF on avustanut mm: Lapuan pamaus, Sotainvalidien sairaskoteja, palveluautoja, retinopatia seulonta, Lions Questin tutkimus ja kehitys, keskoskaappeja, Iiris-keskuksen varustaminen, aurinkokeittimiä Keniaan, silmäsairaalat Ecuadoriin ja Sri Lankaan.  = yli 1,5 milj. USD.Lions järjestö ja LCIF toimivat sekä vaikuttavat globaalisti. Paikallisuus ja paikalliset avustuskohteet ovat meidän lionien ensijainen toiminnan kohde mutta kansainvälisessä palvelutyössä ei tunneta toiminnan aluerajoja, vaan apua kohdennetaan sinne missä sitä akuutisti tarvitaan.”Kun olen antanut omastani sinulle, meillä molemmilla on enemmän.”


Hyvää Joulun aikaa ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!Unto Kiljunen
LC Lappeenranta/Rakuuna, 107 D piirikoordinaattori***         ***         ***Ja lopuksi kaikille piirin lioneille ja puolisoille. 

Muistakaa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen Joulun pyhien aikaan. Joulunaluskiireistä on hyvä toipua lepäämällä perheen parissa pyhäpäiviä rauhaisasti viettäen.Rauhaisaa Joulua!


PK ja puoliso
Tapio ja Tuija