Piirikuvernöörin kirje 3/2022–2023

Hyvät D-piirin Leijonat!

Toivottavasti teillä on ollut yhtä mukava Lions-vuosi, kun minulla ja tämähän vaan jatkuu.

Päivät, viikot ja kuukaudet menee niin nopeasti, ettei mukana meinaa pysyä.

Olemme jo toimikauden kevät osiossa. Toimintamme jatkuu aktiivisena ja kiireisenä edelleen niin kuin kuuluukin. Palvelemme ja autamme lähimmäisiämme lähellä ja kaukana monilla eri tavoilla.

Klubit ovat avustaneet Ukrainan sodan osallisia todella hienosti ja monilla tavoilla ja tämä jatkuu edelleen. Turkkia ja Syyriaa kohtasi myös iso tragedia maanjäristyksen muodossa, meitä Leijonia ja apuamme tarvitaan sielläkin. Tapoja tukea Turkin ja Syyrian uhreja saatte seuraavasta linkistä.

https://www.lions.fi/uutishuone/ajankohtaista/auta-maanjaristyksen-uhreja/

Se mistä olen huolissani, on raportointi MyLCI ja MyLion. Tämä asia meidän täytyy saattaa kuntoon. Tänä päivänä raportointi ”netissä” kuuluu asiaan ja raportoitu on ennenkin mutta paperilla. Mielestäni raportointi on nyt paljon helpompaa ja vaivattomampaa. Eiköhän laiteta tämä asia kuntoon.

Piirin uusien jäsenten koulutus järjestetään 23.2.2023 webinaarina. Tätä koulutusta on pyydetty, nyt se järjestetään. Koulutukseen ovat tervetulleita uudet jäsenet ja heidän kumminsa sekä kaikki asiasta kiinnostuneet. Ilmoittautumiset piirin sivujen kautta.

https://www.verkkoviestin.fi/d-piiri/toiminta/ilmoittautumisia_piirin_tilaisuuksiin/uuden_jasenen_koulutus_232/

KiTeNet-webinaari tulossa maaliskuussa 21.3. Tähän tarvitaan klubien apua, jotta tieto saadaan kulkemaan kouluille ja asianosaisille. Netissä kiusaaminen on vakava ongelma tänä päivänä. Tässä webinaarissa tähän asiaan pureudutaan ammattilaisten voimin. https://www.verkkoviestin.fi/d-piiri/toiminta/kitenet-webinaari_2132023_-ennakkoilmoittaudu_tasta/

Hyvän Päivän suunnittelu kannattaa aloittaa jo tällä kaudella, aika kuluu nopeasti. Voit myös ehdottaa Vuoden Hyväntekijää 31.5.2023 mennessä.

https://www.lions.fi/uutishuone/tapahtumat/hyvan-paivana-tehdaan-hyvaa/

Aarne Ritari-säätiö hakee kahta uutta hallituksen jäsentä. Tässä haussa yksi paikka on varattu D-piirille. Hakuaikaa on 23.2.2023 saakka. https://www.lions.fi/jasenille/tehtavia-haettavana/arne-ritari-saatio-hakee-kahta-uutta-hallituksen-jasenta/

Monella klubilla on LCIF-tilillä rahaa niin paljon, että voitte palkita ansioituneita jäseniänne MJF-jäsenyydellä. Ota yhteys: Tapio.Suokas@lions.fi

Ansioituneen jäsenen palkitseminen Lions Ritarin tai Pro Ritarin arvolla on myös hieno kunnian- osoitus. Ota yhteys: Juha.Hersta@ar-saatio.fi

Muistakaa palkita jäseniänne muillakin tavoilla. Liian usein unohdamme kiittää toisiamme hyvin tehdystä ja tunnollisesta työstä.

Ensi kauden toisen varapiirikuvernööriehdokkaan (2.VDG) haku on vielä auki ja odotan kovasti saavani hakemuksia. Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen, opettava ja antaa enemmän kuin ottaa.

Voitte olla minuun tässäkin asiassa yhteydessä, kerron mielelläni lisää.

Tulevia tapahtumia:

                  *Uusien jäsenten koulutus 23.2. (webinaari)

                  *Aluefoorumit vko 11/23

                  *KiTeNet -webinaari 21.3.

                  *Piirihallitus 23.3. Lappeenranta

                  *Piirin vuosikokous 22.4. Jaala

                  *Suomen Lions-liiton vuosikokous 9.–11.6. Espoo           

Toivon, että jos teistä vähänkin tuntuu siltä, että tarvitsette apua tai neuvoa, niin olkaa yhteydessä. Piiri on teitä varten, me autamme.  Ei niin pientä asiaa, ettei kannata olla yhteydessä.

DG Markku

piirikuvernööri 2022–2023
Markku.Paavolainen@lions.fi