Heinolan kolmasluokkalaiset saivat leijonilta oppaan turvalliseen netin käyttöön

Kaikille Heinolan koulujen kolmasluokkalaisille jaetaan Vastuu on meidän-oppaat. Opas auttaa ja neuvoo turvalliseen internetin käyttöön ja antaa kouluille ja perheille eväitä keskustella lasten kanssa internetin käyttöön liittyvistä asioista.


Heinolan lionsklubit luovuttivat oppaat Mediataitoviikolla Myllyojan koululla. Oppaiden lisäksi materiaaliin kuuluu oppituntimateriaali opettajille sekä kirje vanhemmille. Oppaat ja kirje vanhemmille jaetaan koululaisille kouluissa pidettävien oppituntien yhteydessä.


Tavoitteena on, että oppaan ja muun materiaalin avulla internetin käyttöön liittyvistä asioista keskustellaan myös kotona. Mitkään ohjeet tai tekniset ratkaisut eivät korvaa lapsen kanssa käytävää keskustelua. Opas antaakin runsaasti vinkkejä ja eväitä tähän keskusteluun.


Myllyojan koulun rehtori Pia Helander kiitti lionsklubeja lahjoituksesta ja totesi, että internetin käyttöön liittyvät asiat nousevat viikoittain esille koulussa. Kysymys onkin hyvin ajankohtaisesta asiasta ja oppaat tulevat tärkeään tarpeeseen.


Vastuu on meidän-kampanja on osa Suomen Lions-liiton elämisen taitoihin opastavaa Lions Quest-ohjelmaa. Heinolan lionsklubit vastaavat yhdessä oppaan kustannuksista. Heinolassa toimii viisi lionsklubia; Heinola, Heinola Jyrankö, Heinola Kailas, Heinola Sillat ja Heinola Tähdet.

Myllyojan koulun kolmasluokkalaiset saivat esimakua Vastuu on meidän-oppaasta.
Myllyojan koulun kolmasluokkalaisilla oli paljon mieltä askarruttavia asioita internetistä.
Myllyojan koulun rehtori Pia Helander (vasemmalla) totesi, että internettiin liittyvät asiat nousevat viikoittain esille koulussa.