Netti turvalliseksi lapsiperheille

Suomen lionsklubit toteuttavat vuosittain kampanjan, jonka tavoitteena on auttaa lapsia ja heidän vanhempiaan kohtaamaan internetin haasteet. Vastuu on meidän -kampanjalla lionsklubit tavoittavat maamme peruskoulun kolmasluokkalaiset ja heidän perheensä.


Haminassa lionsklubien viestin peruskoulusta vastaavalle sivistystoimelle veivät Lions Club Hamina Bastionin presidentti Pasi Halttunen sekä Risto Serola, jotka jättivät edelleen kolmasluokkalaisille jaettavaksi 220 kappaletta  Vastuu on meidän -vihkosta.


– Internet on merkittävä osa nykylasten ja –nuorten elämää. Internet tarjoaa erilaisten päätelaitteiden kautta lapsille paljon uusia mahdollisuuksia niin hyvässä kuin pahassa ja netin käyttöön lapset tarvitsevat vanhempiensa tukea, sanoi Pasi Halttunen.


Lionsklubien lahjoituksen vastaanotti Haminan opetuspäällikkö Anne Rosendahl.


– On erittäin tärkeää, että nämä asiat ovat esillä myös painetussa muodossa ja sitä kautta perheissä helpommin käsiteltävissä. Tämä on pelikenttä, jolla täytyy tuntea säännöt, sillä sudenkuoppia on paljon tarjolla, arvioi opetuspäällikkö Rosendahl.


Netissä käyttäytyminen ohjeita kutsutaan netiketiksi, jota noudattamalla kenellekään ei pitäisi tulla pahaa mieltä.


– Netiketti avautuu perheille parhaiten tutustumalla vihkosen antiin perhepiirissä yhdessä. Netikettiä noudattamalla kaikilla on mukavaa, vinkkasi Risto Serola.


Teksti ja kuva: Jorma Haapamäki