Piirikuvernöörin kirje 4/2022–2023

Hyvät D-piirin leijonat!

Niin se vaan aika kuluu, talven selkä taittuu ja kevät tekee tuloaan. Aluefoorumit pidettiin maaliskuussa läsnäolotilaisuuksina ja mikä parasta kaikissa tilaisuuksissa oli hyvä osallistujajoukko sekä hyvää keskustelua nykyisestä ja tulevasta lion-toiminnasta.

Piirikokous Jaalassa 22.4. on jo aivan ovella. Toivon, että näen teitä runsaslukuisesti kokouksessa.

Olettehan muistaneet ilmoittautua ja ilmoittaa myös viralliset edustajanne, jos ette vielä ole ilmoittautuneet niin tehkää se mahdollisimman pian. Muistattehan myös tarkistaa, että klubinne kaikki kotimaiset ja kansainväliset maksut ovat maksettu ja klubin äänioikeus siten voimassa.

https://www.verkkoviestin.fi/d-piiri/ajankohtaista/piirin_vuosikokous_2242023_jaala/

Tämä aika on myös klubeilla kiireistä kun aktiviteetien lisäksi on myös vaalikokouskuukausi käsillä ja on aika valita uudet henkilöt hoitamaan klubin hallintoa ensi kaudeksi. Muistattehan ilmoittaa uudet virkailijat MyLCI:n 15.5. mennessä. Tämä on erittäin tärkeää koska muuten kaikki viestin kulku klubeihin katkeaa kauden vaihtuessa.

Loppukiriä odotan myös MyLCI:n ja MyLion:n raportoinnissa. Osalla klubeista nämä on

jäännyt hoitamatta todella pitkältä ajalta ja näin kauden lähestyessä loppua asia olisi nyt jo viimein saatava ajantasalle.

Piirin kotisivualusta muuttuu tulevalla kaudella ja otamme käyttöön Yhdistysavain-alustan.

Lions-liitto toivoo ja suosittelee, että mahdollisimman moni klubi siirtyisi myös käyttämään Yhdistysavain-alustaa. Alla linkki josta voitte tutustua tähän asiaan.

https://mydigimag.rrd.com/publication/?m=45124&i=781794&view=articleBrowser&article_id=4510946&ver=html5

Yhdistysavain-etävalmennus 24.4. klubien www-vastaaville, jotka jo käyttävät tai suunnittelevat ottavansa käyttöön Suomen Lions-liiton pohjalla toteutettavan yhdistysavaimen verkkosivuston.

https://www.lions.fi/koulutus-1/koulutuskalenteri/yhdistysavain-etakoulutus/

Kuten jo aiemmin on ilmoitettu myös Lions International uudistaa digitaalisen alustan ensi kaudeksi. Nykyiset toiminnot MyLionista, MyLCI:sta, Insights-sovelluksesta ja muista työkaluista yhdistetään yhdeksi yhtenäiseksi ja johdonmukaiseksi – Lion Portal -alustaksi.
Klubisihteerien tehtävänä kevään aikana, on varmistaa että kaikilla jäsenillä on henkilökohtainen sähköpostiosoite.

Palveleva Leijona -lehti on jaossa klubeille ja moni on sen varmasti jo saannutkin luettavakseen.

Toivomus olisi, että jakaisitte lehteä myös julkisiin tiloihin yms. joissa ihmiset jotka eivät ole leijonia voisivat sitä lukea. Tällä tavalla saisimme toiminnastamme kerrottua myös niille, jotka eivät vielä tunne toimintaamme.

Kuvernööritiimissä on myöskin tapahtunut muutoksia. Toinen varapiirikuvernööri Esa Forsblom on eronnut terveydellisten syiden takia Lion-järjestöstä ja 107-D piirin 2.VDG:n tehtävästä. Sääntömääräinen toimikunta kokoontuu 13.4.2023 valitsemaan 2.VDG:n loppukaudeksi. Tieto uudesta 2.VDG:stä julkaistaan heti valinnan jälkeen.

Lions-liiton 70. vuosikokous Espoossa 9.-11.6. 2023 ja paljon tärkeitä asioita päätettävänä muistathan ilmoittautua ja osallistua.

Hyvää kevättä kaikille, kaasu pohjassa loppuun asti!


DG Markku