Lions Club Kouvola Iris - 20 vuotta hyvän tekemistä

Lions Club Kouvola Iriksen 20-vuotisjuhlaa vietettiin helmikuussa Kuusankosken Koskelassa. Paikalle oli saapunut noin 60 vierasta, pääosin klubilaisia ja heidän puolisoitaan, mutta myös alkuperäisiä klubin perustajajäseniä.20-vuotisjuhlaan osallistuivat myös koulutusjohtaja Antti Forsell Suomen Lions-liitosta, kansanedustaja Sari Palm sekä alueen ja piirin lioneita puolisoineen. Piirin onnittelut juhlaan toi piirikuvernööri Veijo Suhonen.


Paikalle olivat saapuneet myös Kouvola Iriksen kummiklubin Lions Club Valkealan jäsenet, entinen piirikuvernööri Esko Kanerva sekä Ismo Saarikivi. Onnittelupuheessaan Esko Kanerva muisteli klubin perustamisen alkuvaiheita ja etenkin sitä, että siinä vaiheessa vielä oli miesleijonien keskuudessa epäilyksiä siitä, mahtaako naisten leijonatoiminnasta tulla mitään. Naiset kun eivät tunnetusti tule toimeen keskenään.


Klubin perustajajäsenissä oli kuitenkin naisia, jotka olivat jo miestensä leijonatoiminnan kautta perehtyneet ja tutustuneet leijonatoiminnan periaatteisiin ja toimintamalleihin. Niinpä klubi löysikin varsin pian oman paikkansa, ja on varsin näkyvästi toiminut ja vaikuttanut alueen hyvinvoinnin edistämiseksi.


Juhlapuheessaan kansanedustaja Sari Palm korosti kolmannen sektorin merkitystä nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Kaksikymppisten tyttärien äitinä hän mainitsi myös, että sen ikäisellä on kysyntää. Hän oli iloinen siitä, että iristen toiminta on hyödyllistä, näkyvää ja vireätä.


Koulutusjohtaja Antti Forsell toi juhlaan Suomen Lions-liiton tervehdyksen ja mainitsi puheessaan, että hänellä on ihan erityinen syy olla paikalla, koska hänen edesmennyt äitinsä oli Kouvola Iriksen perustajajäsen.


Juhlassa esitettiin klubilaisten juhlatyöryhmän laatima historiikki, jonka perustajajäsen Margetta Ala-Krekola varsin elävästi ja hauskasti kertoili yleisölle. Klubin historian ensimmäinen presidentti Hely Kari palkittiin klubin kunniajäsenyydellä ja klubin nykyinen sihteeri Leila Lehtola sai Melvin Jones-jäsenyyden. Paikalla olleet klubin perustajajäsenet kukitettiin, samoin Esko Kanerva ja Ismo Saarikivi.


Juhlassa oli varsin välitön ja lämmin tunnelma. Kouvolan Mieskuoron vahvistettu kvartetti lauloi pariinkin otteeseen. Leijonamarssiinkin saatiin heidän toimestaan hyvää tukea. Tilaisuudessa nautittiin maittava illallinen ja lopuksi tanssittiin tanssiorkesteri Quattron säestyksellä.


D-piiri onnittelee Kouvola Iristä ja toivottaa menestystä klubin toiminnalle myös jatkossa.