Motoristit koulukiusaamista vastaan -tapahtuma Heinolassa

Lions Club Heinola Jyränkö sponsoroi Motoristit koulukiusaamista vastaan -tapahtuman Lyseonmäen koululla huhtikuun lopulla.. Lyseonmäen koulun pihan täytti lähes 100 moottoripyörää, jotka pärähtivät paikalle yhdessä letkassa.


Lyseonmäen tapahtuman ideoi Heinola Jyrängön klubin jäsen Pekka Aarnio, joka harrastaa itsekin moottoripyöräilyä ja oli paikalla pyörineen myös Lyseonmäellä.


Lähes 100 pyörää kokoontui ensin Heinolan jäähallin parkkipaikalle, josta siirryttiin yhdessä letkassa koululle. Sadan pyörän yhtäaikainen saapuminen äänekkäässä letkassa koululle oppilaiden ja opettajien seuratessa saapumista koulun pihalla oli varsin vaikuttava näky.


Selkeä viesti: Ketään ei kiusata


Koulun juhlasalissa oppilaat ja opettajat kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun nahkapukuiset motoristit kertoivat hyvin tunteisiin vetoavasti, miten koulu voi olla jollekin lapselle ainoa turvapaikka, jossa oman arjen suuretkin huolet ja murheet unohtuvat edes hetkeksi ja miten se turvapaikka voi olla mennyttä, jos lasta kiusataan.


Juhlasalissa pidetyssä tilaisuudessa esiintyi myös taikuri Marko. Tilaisuuden jälkeen oppilailla oli mahdollisuus tutustua pyöriin koulun pihalla ja keskustella motoristien kanssa.


Kouluvierailun jälkeen Vierumäen Matkakeidas tarjosi pullakahvit tapahtumaan osallistuneille motoristeille.


Kymmeniä tapahtumia eri puolilla Suomea


Motoristit Koulukiusaamista vastaan -tapahtumien takana ovat Ari Santaharju ja Jorma Vuopio, jotka aloittivat kampanjan ensimmäiset koulukäynnit elokuussa 2013. Heinolan tapahtuma oli kauden avajaistapahtuma.


Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:n tapahtumakalenterissa on kevään aikana parisenkymmentä vastaavaa tapahtumaa eri puolilla Suomea. Lue lisää yhdistyksen toiminnasta osoitteesta www.mkkv.fi .


Lue koko uutinen ja katso kuvia tapahtumasta Lions Club Heinola Jyrängön verkkosivuilta tästä linkistä.