Roosa sai leijonilta erikoisvarustellun pyörän

Kouvola Iris sai syksyllä avunpyynnön neljävuotiaan Roosa tytön auttamiseksi välttämättömien, mutta kalliiden, apuvälineiden hankkimiseksi. Klubi ryhtyi toimeen ja yhdentoista Kouvolan alueen lionsklubin yhteishankkeena Roosa sai leijonilta lahjoituksena erikoisvarustellun pyörän.


Roosan viesti Lions Club Kouvola Irikselle:


”Minä olen Roosa. Olen neljävuotias tyttö ja asun Keltakankaalla Kouvolassa. Nyt pyydän teidän apuanne.
 Kun minä synnyin, meni kaikki pieleen. Minä sain vakavan aivovaurion hapenpuutteen takia. Siitä seurasi minulle cp-vamma, näkövamma, kehitysvamma ja epilepsia. Se tarkoittaa sitä, että minä en osaa liikkua itse (osaan kyllä potkia hurjasti, jos haluan). En myöskään osaa istua ilman tukea, mutta tuen kanssa se välillä onnistuu hienosti.

 

Minun on vaikea kohdistaa katsettani, joten useimmiten katselen ylöspäin. Jos kuulen jotain mielenkiintoista, yritän kyllä kovasti katsoa sinnepäin. Minä en puhu, mutta osaan monta erilaista itkua, joista äiti kyllä tunnistaa, mitä yritän ilmaista. Joskus harvoin minä hymyilen ja silloin valaisen koko huoneen!”


Ohessa oli myös liitteenä kuvia Roosan tarvitsemista apuvälineistä, jotka ovat hyvin kalliita. Niiden hinnalla voisi ostaa kohtuullisen hyvän käytetyn auton. Koska pyyntö oli ylivoimainen täytettävä yksin Kouvola Iriksille, otimme yhteyttä alueen muihin klubeihin. Hellyttävä pyyntö saikin leijonien sydämet sulamaan ja alueen klubeista yksitoista lähti mukaan projektiin kukin haluamallaan summalla.


Alun perin perhe toivoi Roosalle myös kelkkaa, jonka hankkimiseen he kuitenkin saivat tukea sairaanhoitopiiriltä. Näin leijonien hankittavaksi jäi Roosan lihastoimintaa tukeva erikoisvarusteinen pyörä. Keväällä pyörä saatiin hankittua.


Roosa kävi esittelemässä uutta pyörää


Roosa ja Roosan äiti Anna Lehmonen tulivat Kouvola Iriksen toukokuun klubikokoukseen esittelemään uutta pyörää. Roosa oli flunssainen ja vähän itkuinenkin, mutta hänet saatiin istutettua pyörään niin, että saimme otetuksi muutaman kuvan.


Tuntui hyvältä, kun oli saanut olla mukana näin tärkeässä ja arvokkaassa asiassa. Anna Lehmonen ja Roosa olivat mukanamme koko kokouksen ajan. Anna Lehmonen on aikanaan ollut Valkealan leoklubin jäsen. Niinpä hänelle siinä kokouksemme kuluessa virisi into takaisin leijonatoiminnan pariin. Kokouksen päättyessä Anna Lehmonen oli hyväksytty Lions Club Kouvola Iriksen jäseneksi. Todennäköisesti saamme ainakin silloin tällöin tavata myös Roosan.


Alueen lionsklubeista projektissa olivat mukana Kouvola Iriksen lisäksi Valkeala, Valkeala Vekara, Myllykoski, Kausala, Kaipiainen, Kouvola Lukko, Kouvola Hansa. Kouvola Salpaus, Kouvola Ritarit, Kuusankoski Voikkaa ja Jaala.


Teksti ja kuvat: Arja Ketonen Lions Club Kouvola Iris

Roosan upouusi erikoisvarusteltu menopeli.
Roosan hymy kertoo kaiken.
Lions Club Kouvola Iriksen Maiju Hyvärinen esittelee pyörän luovutuskirjaa Roosalle ja Anna Lehmoselle.