Imatralaisen Senja Nokelaisen työ edustaa piiriä kansainvälisessä Rauhanjulistek

Imatrankosken koulun 6 B luokan Senja Nokelaisen työ valittiin edustamaan D-piiriä kansainvälisessä Rauhanjulistekilpailussa.


Sonjan juliste etenee nyt Suomen Lions-liiton kansalliselle tasolle, josta valitaan Suomen edustaja kansainväliseen kilpailuun. Sonja kertoo työstään: ”Rusetti sitoo rauhaa ja maapalloa yhteen. Kädet nousevat sydämen seasta ja pitävät maapallon tasapainossa.”


Lionsklubit eri puolilla maailmaa sponsoroivat joka vuosi lionien kansainvälisen rauhanjulistekilpailun paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta. Miljoonat lapset lähes sadasta maasta ovat osallistuneet kilpailuun jo yli 25 vuoden ajan.


Kauden 2014–15 rauhanjulistekilpailun teema on "Rauhaa, rakkautta ja yhteisymmärrystä". Kilpailuun osallistuivat nuoret, jotka ovat 11-13-vuotiaita 15. marraskuuta mennessä.


Rauhanjulistekilpailun arviointi


Julisteet arvioidaan omaperäisyyden, taiteellisuuden ja teeman ilmaisun kannalta.

Julisteet käyvät läpi useita arviointitasoja: paikallinen, piiri, kansallinen ja kansainvälinen. Kansainvälisellä tasolla tuomarit taide-, rauhan-, nuoriso- ja koulutusyhteisöistä sekä tiedotusvälineistä valitsevat yhden pääpalkinnon voittajan ja 23 kunniamaininnan saavaa työtä.Rauhanjulistekilpailun palkinnot


Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään 1.2.2015:

  • Yksi kansainvälisen pääpalkinnon voittaja saa 5 000 US dollaria ja matkan palkinnonluovutustilaisuuteen
  • 23 kunniamaininnan saajalle luovutetaan 500 US dollarin rahapalkinto ja todistus saavutuksesta


Katso pääpalkinnon voittajajulisteita tästä linkistä.